Hur man tar hand om sina naglar?

1-Tvätta händerna:

Innan du filar naglarna bör du tvätta händerna noggrant med tvål och vatten för att bli av med olja som kan störa filningen.2-Torka händerna ordentligt: 

Se till att dina händer och naglar är torra innan du börjar. Vätska kan torka ut naglar och göra dem mer benägna att gå sönder under filning.3-Välj en nagelfil:

Även om det finns flera typer av nagelfilar du kan välja, är smärgelskivor både prisvärda och effektiva.

Försök att använda en fil med ett mjukare korn på cirka 180-200 för att förhindra att kanterna ser grova eller knasiga ut.

Om du vill använda en separat fil för att avsluta dina naglar, välj en med hög kornighet, runt 300-600, för att få den jämnaste kanten.

Grova korn, runt 80-100 korn, bör endast användas med gelnaglar. Om du använder dem med naturliga naglar kommer de att riva upp dina naglar.

Undvik metallfilar eftersom de också kan riva upp dina naturliga naglar.4-Bestäm din nagelform:

Det finns många nagelformer att välja mellan, men de mest grundläggande formerna är ovala, fyrkantiga och mandel.

Att bestämma vilken form du vill ha beror på vad du föredrar och vilken typ av naglar du har.

Ovalformade naglar är en utmärkt form för att växa ut och underhålla dina naglar. Det är det mest funktionella eftersom dina naglar är minst benägna att gå av i den här formen.

Ovalformade naglar är symmetriskt runda i spetsen. Denna typ av nagel ger en långsträckt, feminin look.

Fyrkantiga naglar fungerar bra med människor som har långa naglar. Den fyrkantiga formen kommer från att fila nageln rakt i spetsen hela vägen över nageln.

Mandelformade naglar är bra för att få fingrarna att se smalare ut. Formen efterliknar kurvan vid basen av din nagel.

Har du korta naglar som inte går att forma?

Det är ingen stor grej. Använd det du har att arbeta med och applicera nagelbandsolja på dem varje kväll för att hjälpa dem växa för framtida formning.

5-Håll filen parallellt med sidan av nageln:

Håll filen parallellt med sidan av nageln när du börjar filningen. Detta kommer att förhindra brott.

Om du gör det kan detta göra dina naglar mer mottagliga för att gå sönder

Fila genom att flytta från sidan av nageln till mitten. Det är viktigt att fila nageln från sidan till mitten i en riktning med en flytande rörelse. Detta kommer att säkerställa att din nagel är slät och inte taggig.

Du ska aldrig "såga" dina naglar fram och tillbaka med en nagelfil. Detta kommer att orsaka skalning och brott på nageln.

Håll filen platt mot nagelspetsen. När du filar dina naglar från sidan till mitten ska du alltid hålla nagelfilen vinkelrätt mot nagelspetsen. Detta kommer att förhindra att nageln försvagas under filning. Filning i vinkel uppifrån kan göra att naglarna blir tunna.

Om dina naglar redan är tunna, håll nagelfilen platt mot nageln och luta den till fil från något under nageln

Avsluta filningen genom att hålla filen parallellt med den andra sidan av nageln. Flytta filen från dess vinkelräta position vid spetsen av nageln till den motsatta sidan av nageln som du började från. Se till att du håller filen parallellt med sidan av nageln.

Applicera nagelbandsolja och återfukta. Applicera regelbundet nagelbandsolja på dina naglar och håll händerna återfuktade för att säkerställa friska naglar. Varje gång du tvättar händerna bör du applicera nagelbandsolja och fuktighetskräm.

Att hålla dina nagelband återfuktade hjälper till att förhindra hängnaglar. Förvara nagelbandsolja och fuktkräm bredvid tvålen vid diskbänken som en påminnelse om att applicera regelbundet.

 

 

 

RELATERADE ARTIKLAR