Hur man håller naglarna friska?

1-Återfukta dina nagelband dagligen:

För att hålla dina nagelband friska bör du återfukta dem varje dag. Du kan använda fuktgivande lotion, vaselin eller din favoritolja, beroende på vad du föredrar. Applicera fuktkrämen och gnugga den sedan så att dina nagelband kan absorbera fukten.

Torra nagelband är mer mottagliga för att flagna eller spricka. Om detta händer kan det vara mycket smärtsamt och kan leda till infektion, och det kan också göra att dina nagelband växer tillbaka tjockare än tidigare.

 

2-Tryck tillbaka dina nagelband en gång i veckan:

Med tiden kommer dina nagelband inte behöva tryckas tillbaka lika mycket, men det är ändå en bra idé att hålla dem vidrörda. Håll en orange pinne nära din handkräm och ägna några minuter åt att återfukta och trycka tillbaka dina nagelband ungefär en gång i veckan efter att du har duschat.

 

3- Bit inte på naglarna eller huden runt naglarna:

Att bita på naglarna kan irreparabelt skada din nagelbädd, och att tugga på dina nagelband, hängnaglar eller huden runt naglarna kan leda till farlig infektion. Dessutom kan dina skadliga nagelband få dem att växa tillbaka tjockare, vilket gör dem svårare att trycka tillbaka. I stället för att bita naglarna, använd en nagelfil för att jämna ut dem om de spricker.

 

4-Använd en ny orange pinne varje gång du trycker tillbaka dina nagelband:

Orange träpinnar är porösa, vilket innebär att det är svårt att sanera dem helt. Det är bäst att bara slänga ut pinnen när du är klar med den så att du inte behöver oroa dig för att sprida bakterier nästa gång du ger dig själv en manikyr.

Orange träpinnar är avsedda för engångsbruk, vilket är anledningen till att de är billiga och kommer ofta i förpackningar om 10 eller fler.

 

 

 

RELATERADE ARTIKLAR